Home Dobré rady Obed: 5 jednoduchých a užitočných možností

Obed: 5 jednoduchých a užitočných možností

by slovakmag
Obed: 5 jednoduchých a užitočných možností

Ľahké občerstvenie nie vždy splní očakávania, po takomto obede príde hlad príliš rýchlo a o výhodách tohto jedla tým pádom možno len ťažko hovoriť. Zdravý, chutný a uspokojivý obed, ktorý nebudete variť celý večer – priznajme si, často je to problém. Aby sme vám urobili radosť zhromaždili sme najzaujímavejšie recepty, ktorými si urobíte radosť počas obedňajšej prestávky.

Tekvicový kastról

Čas varenia: 1 hodina

Zloženie (na 8 porcií):

  • Krupica 80 g
  • Tekvica 1 kg
  • Vajcia 9 ks
  • Mlieko 500 ml
  • Tvrdý syr 60 g
  • Maslo 120 g
  • Cukor 1 polievková lyžica
  • Hrozienka 60 g
  • Soľ

Postup varenia:

  1. Nakrájajte tekvicu na stredne veľké kocky, zalejte ich mliekom a povarte ich do mäkka
  2. Do hotovej tekvice pridajte krupicu a povarte 10-15 minút. Výslednú tekvicovú hmotu prepasírujeme cez sitko.
  3. Žĺtky vymiešajte so soľou a cukrom. Pridajte ich k tekvicovej hmote spolu s hrozienkami a premiešajte.
  4. Z bielkov vyšľaháme tuhú penu a pridáme k vychladnutej zmesi.
  5. Hmotu natrieme na formu, ktorú sme predtým vymastili olejom a vysypali múkou. Posypeme strúhaným syrom, posypeme maslom. Pečieme 20 minút pri 180 °C.

Vaječné závitky

Čas varenia: 45 minút

Zloženie (na 4 porcie):

  • Mlieko 3 polievkové lyžice
  • Vajcia 2 ks
  • Mleté mäso 300 g
  • Mladá cibuľka 1 polievková lyžica
  • Rastlinný olej 1 polievková lyžica
  • ½ cibule
  • Kyslá smotana 2 polievkové lyžice
  • Mleté čierne korenie
  • Soľ

Postup varenia:

  1. Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na oleji a zmiešame s mletým mäsom. Dáme soľ a korenie podľa chuti.
  2. Vajcia rozšľaháme s mliekom, osolíme a pridáme mladú cibuľku. Upečieme pár palaciniek.
  3. Na každú palacinku dáme mleté ​​mäso a valčeky zvinieme. Namažte ich kyslou smotanou a pečte 20 minút pri 160 ° C.

Ovocné palacinky

Čas varenia: 40 minút

Zloženie (na 6 porcií):

  • Mlieko 1 pohár
  • Sušené mlieko 1 polievková lyžica
  • Pšeničná múka 1 pohár
  • Mletá škorica 1 lyžička
  • Prášok do pečiva ½ čajovej lyžičky
  • Ovocie (hrušky, banány, jablká atď.) 450 g
  • Práškový cukor 1 polievková lyžica
  • Rastlinný olej 2 šálky

Postup varenia:

  1. Vybrané ovocie nakrájajte na malé kocky
  2. Preosiatu múku spojíme s práškom do pečiva, škoricou a sušeným mliekom. Zriedime mliekom a vypracujeme husté cesto. Pridajte nakrájané kocky ovocia a poriadne premiešajte.
  3. Rozohrejeme olej a po častiach naň lejeme hotové cesto. Každú porciu opekáme 3 – 4 minúty.
  4. Hotové palacinky môžeme posypať práškovým cukrom.

Cuketová pizza

Čas varenia: 1 hodina 10 minút

Zloženie (na 6 porcií):

  • Vajce 1 ks
  • Cuketa 700 g
  • Krupica ½ šálky
  • Pšeničná múka 3 polievkové lyžice
  • Mleté čierne korenie
  • Soľ

Na plnenie:

  • Šunka alebo klobása 200 g
  • Syr 100 g
  • Paradajky 4 ks
  • Majonéza 100 g

Príprava:

  1. Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme k nej vajíčko, múku, krupicu, soľ, korenie. Dôkladne premiešajte.
  2. Formu namažte olejom, posypte strúhankou. Cuketovú hmotu rozotrieme do formy a vyrovnáme.
  3. Šunku alebo klobásu nakrájame na plátky a paradajky tiež na plátky.
  4. Nastrúhame syr. Vložte klobásu v jednej vrstve na cuketu, potom paradajky. Namažte ich kyslou smotanou a posypte strúhaným syrom.
  5. Pečieme 30-40 minút na 200 °C

Kurací a broskyňový šalát

Čas varenia: 35 minút

Zloženie (na 6 porcií):

  • Kuracie filé 400 g
  • Konzervované broskyne 3 ks
  • Rastlinný olej 1 polievková lyžica
  • Kyslá smotana 100 ml
  • Pomaranče 2 ks
  • Nakrájanú mladú cibuľku 2 lyžice
  • Mleté čierne korenie
  • Soľ

Postup varenia:

  1. Kuracie filé osolíme, okoreníme a potom ho na oleji osmažíme do mäkka. Nechajte ochladiť a nakrájajte na tenké plátky
  2. Broskyne a pomaranče nakrájajte na plátky
  3. Spojte ingrediencie, pridajte cibuľu, soľ a korenie. Šalát môžete podľa chuti poliať kyslou smotanou alebo sójovou omáčkou

 

You may also like